Jaume Plensa: inspiració

Les seves intervencions en espais públics de tot el món ens mostren la seva idea de l’escultura com a laboratori d’idees entorn del principi d’energia que mou l’univers.
En els inicis de la seva trajectòria, als primers anys 80 del segle XX, la seva escultura era antropomorfa, amb volumetries expressionistes de ferro forjat o colat que ens transportaven a paisatges humans de ressons totèmics i primitius.
 En cada obra es va inspirar diferents coses, ja que te moltes obres, però les obres més destacades són las que són caps humans gegants i per mi són les que més curiositat em fan de saber de on ha tret la inspiració.
L'escultura 'Eco' farà aquesta impressió, un cop instal·lada / EFE
https://www.ara.cat/2011/01/15/cultura/Eco-Jaume_Plensa_409169171_13905849_260x366.jpg

per exemple la obra "eco", el projecte de Plensa, està inspirat en la nimfa grega Eco, castigada a perdre la veu i a repetir els missatges dels altres, és, en paraules del propi artista, "un mirall en el qual la gent pot veure-s'hi reflectit". L'objectiu d'instal·lar l'obra en un espai públic tan significatiu és intentar transmetre "la quietud i serenitat" del rostre de tretze metres d'alçada i transformar-lo, d'aquesta manera, en "un espai per descansar i somiar".

Totes les obres tenen diferents inspiracions, així que no podria dir realment de on ha tret inspiració (a part de que per internet no explica persones en les que s'ha inspirat), no ho sé realment.

Comentarios

Entradas populares