plans

Tipus de plans segons l'enquadre:

Pla general

Són imatges en què s'intenta capturar la major part de l'escena possible. Normalment se solen fer amb el màxim angular que ens permeti l'objectiu.
Imatge relacionada


Pla figura

En el pla figura el subjecte ocupa tot l'enquadrament de la foto, del cap fins als peus, també anomenat "pla sencer". En aquests plànols es sol deixar menys "aire" pels laterals.
Resultat d'imatges de pla figura

Pla americà

En el pla americà escolliríem les zones del cap a la part superior del genoll (mai talls una foto d'una persona per les articulacions, intenta separar-te una mica d'elles si no vols mutilar al teu model).

Resultat d'imatges de pla america



Pla mitjà

En aquest tipus de pla apareix el subjecte del cap a la cintura (recorda no tallar-les per articulacions), més o menys per la zona del melic. S'utilitza molt en fotografia de moda o en entrevistes amb dos subjectes.


Resultat d'imatges de pla mitjà

Primer pla

En aquest tipus d'enquadrament el pla es talla a les espatlles i segueix fins al cap. És el més utilitzat en fotografies on volem ressaltar el maquillatge o la cara.

Resultat d'imatges de primer pla




Pla detall

El pla detall s'encarrega de mostrar una zona determinada de l'escena, no se centra en el subjecte complet, sinó en un element que subjecte, un complement, un sol ull, llavis, etc.

En aquest tipus de pla caldrà tenir cura l'enquadrament i composició ja que seran els protagonistes de la imatge, a més de treballar la capacitat d'observació.
Resultat d'imatges de pla detall



Tipus de plams segons l'angle:
planos de fotografia
Pla zenital

El pla zenital es realitza des de dalt del subjecte. És un bon pla per a compondre amb ombres o la col·locació dels objectes de l'escena.

L'escena es capta de forma perpendicular a terra.
Resultat d'imatges de pla cenital


Pla picat

Per fer un pla picat s'han de situar per sobre del subjecte de forma obliqua a uns 45º aproximadament, fins a menys de 90º en els quals ja parlaríem de pla zenital.
Imatge relacionada


Pla contrapicat

El pla contrapicat es realitza situant davant del subjecte, a una alçada per sota de la dels seus ulls. L'objectiu ha d'estar orientat al sostre de forma oposada al pla picat.

Amb el contrapicat podràs mostrar al subjecte més forta, magnificar, fer-lo més important.
Resultat d'imatges de pla contrapicat


Pla nadir

El pla Nadir és el pla oposat al zenital. En ell hauràs de situar la càmera a sota del subjecte, de forma perpendicular a terra. Segur que hauràs vist escenes de pel·lícules o fotos en què els protagonistes estan sobre un vidre o salten per sobre de la càmera.
Resultat d'imatges de pla nadir

Pla dorsal

També conegut com "pla semisubjetivo" ens introdueix dins de l'escena com a espectadors. Per entendre-ho millor, és la visió de l'assassí en les pel·lícules de terror, quan veiem a la seva víctima d'esquena i ens sentim dins de l'habitació amb els protagonistes.

Resultat d'imatges de pla dorsal

Pla perfil

Poc cal explicar d'aquest pla lateral. Com el seu nom indica la càmera estarà col·locada a un costat del subjecte, mostrant el seu perfil.

plano perfil cine

Pla frontal

El pla frontal també és conegut per "pla neutre o normal". La càmera es col·loca paral·lela al terra, just davant del model i a l'altura dels seus ulls. És el tipus de pla més utilitzat.

plano frontal

Pla holandes

Per aconseguir un pla holandès col·loca la càmera inclinada fins als 45º aproximadament, amb això aconseguiràs una escena molt més dinàmica i inestable, perfecta per escenes d'acció.


dutch angle

Comentarios

Entradas populares