Efecte Kuleshov

Efecte Kuleshov

El efecte Kuleshov és una practica del muntatge cinematogràfic demostrada pel cineasta rus Lev Kuleivox.
Durant la dècada dels anys vint del segle passat, Kuleshov va mostrar davant d'un públic una seqüència en la qual s'hi intercalava una presa de l'actor Ivan Mozzhujin amb un plat de sopa , un taüt i una nena jugant. Els espectadors van percebre que l'expressió de Mozzhujin era diferent a cada seqüència, que canviava, per la qual cosa es va arribar a la conclusió que el muntatge és de gran influència en la comprensió semàntica d'allò que apareix a l'escena. Tot i que no es troben proves de la seva realització i el material fílmic fou destruït durant la Segona guerra Mundial, l'efecte Kuleshov fou decisiu per a la formulació de les primeres teories formalistes cinematogràfiques.

Lev Kuleshov va demostrar que la manipulació del context pot alterar la percepció de l'audiència sobre l'expressió facial de l'actor a través de pensaments i sentiments. El context també facilita l'habilitat per a reconèixer estímuls que d'una altra manera serien imperceptibles en alterar les percepcions a través de la creació d'expectatives.

Per demostrar aquest efecte, aquí posare 6 exemples on ho faré, posaré les mateixes dues imatges 6 cops però canviant una que afegiré per posar les imatges del gos en diferents situacions.

Exemple número 1:


Resultado de imagen de xuxe para perro
El gos tenia gana i s'ha sorprès quan ha vist l'os.

Exemple número 2:

Resultado de imagen de persona abriendo puerta

El gos ha escoltat un soroll i s'ha posat content al veure que era el seu amo que entrava a casa.

Exemple número 3


Resultado de imagen de humando caca de perro

El gos ha mirat malament al seu amo perquè havia de defecar i no volia que el mirèssin i quan s'ha girat i ell ja ha defecat, el mira amb una expressió de: ja he acavat.

Exemple número 4

Resultado de imagen de perrita

Ha vist a una gossa i s'ha enamorat

Exemple número 5

Resultado de imagen de correa de perro
Ha escoltat un soroll i quan ha vist que era la corretja i s'ha posat content


Exemple 6
Resultado de imagen de arbol de cerca

tenia que fer pipí i no sabia a on, al final ha trobat un arbre on fer-ho.

I bueno aquí hi ha sis exemples on es veu que dues mateixes imatges, si les poses en diferents situacions, es poden interpretar de diferents formes.

Comentarios

Entradas populares